Nieuwsbrief 12

  • Post author:
  • Post category:Leden

 

Belgian Naval Reserve Club               v.z.w.                   

 
E-mail:  info@bnrc.be    Maatschappelijke zetel:
Thonetlaan 1332050 Antwerpen – Tel:
03 219 27 84

Basisgegevens organisatie: www.bnrc.be                                                                         

 
 
Commodore:  Ere FKP  Willy Jacobs
Ere-commodore: Ere KTZ  Patrick Van den Bulck

Inhoud:   berichten van leden en de commodore – RYCB agenda –  in bijlage: maritieme en leuke nieuwsjes in WORD

Beste Vrienden,

Ik heb de kelk van de Urban Trail netjes aan mij laten voorbijgaan… het weer was ook niet zo goed en eerlijk gezegd… om op mijn gezegende ouderdom nog aan zulke prestaties te gaan meedoen…dan moet je echt van lotje getikt zijn !

Antwerp Snipe Cup ‘Offshore’ op Galgenweel is zaterdag zelfs afgeblazen wegens teveel aan wind ! Zondag misschien beter …

Maar ter zake, er zijn weer een massa nieuwtjes op ons afgekomen, eerst de uitnodigingen voor evenementen hieronder en in de bijlage Word pdf, de lectuur die u alles vertelt over actualiteit en een stukje geschiedenis van wat er op en onder het water gebeurde.

*********************************************************************************************

Van onze commodore komt volgende mededeling: het jaarverslag 2018 en de besprekingen op de Algemene Vergadering zijn in deze nieuwsbrief op de bijlage ‘Word’ te vinden.

Ook een uitnodiging om een tentoonstelling te bezoeken in Geraardsbergen: 

Geachte officier, reserve officier, onderofficier, reserve onderofficier, Zie bericht in bijlage aub. Beste groeten, Peter Van de Parre – Geraardsbergen

***************************************************************************************************************************************

Van: francois masset <francoismasset@live.be>
Onderwerp:

Groetjes, François.

U krijgt deze uitgave in wekelijkse mails in de afdeling Word, zie hierbij de tweede aflevering.

******************************************************************************

Nieuws van onze grote Club:


MRT

23

za

2019

Klus- en opruimdag Galgenweel @ RYCB Galgenweel

mrt 23 @ 09:00 – 16:00

Graag verwelkomen wij dan de ligplaatshouders om een handje toe te steken.

Mocht dit niet mogelijk zijn, vragen wij u vóór 23 maart langs de loods te passeren voor nazicht van uw boot en bijhorend materiaal, en indien van toepassing : uw ligplaats op te ruimen. Wij stellen stickers ter beschikking om uw materiaal bij nazicht te identificeren (te bevestigen op uw boot en ál het bijhorend los materieel bv. mast…). Deze stickers zijn te verkrijgen in de loods zelf of op het secretariaat. Gelieve hier zeker gebruik van te maken, waarvoor dank.

Om ons wat te kunnen organiseren, vragen wij om een seintje te geven of u aanwezig kan zijn. Dat kan per mail aan galgenweel@rycb.be of per bericht 0475/84 80 77.


Read more  

 CATEGORIES:  GALGENWEEL-EVENEMENT  ZEILSCHOOL-EVENEMENTEN


MRT

30

za

2019

Focuszeilen Galgenweel @ R.Y.C.B. Galgenweel

mrt 30 @ 09:00 – 17:00

R.Y.C.B. Focuszeilen is een zeiltraject waarbij door het jaar heen verschillende onderdelen van de zeilsport worden
behandeld. Iedere lesdag krijgt een andere focus en staat los van de andere trainingsdagen.

Alle zeilers vanaf 7 jaar zijn welkom.

Download alle info hieronder:


Read more  

 CATEGORIES:  ZEILSCHOOL-EVENEMENTEN

  

  
  
sbrief

Nieuwsbrief maart 2019

   

  
  
 

 
WO2 lezingen in het Vredescentrum
  
Dit voorjaar brengen wij verschillende lezingen over de Tweede Wereldoorlog. Op donderdag 4 april verwelkomen we Jan Julia Zurné met een lezing over het gerecht en verzet in deze periode. Ze vertelt het verhaal van de Belgische magistratuur die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen ziet tussen twee vuren: De Duitse autoriteiten enerzijds en steun aan het Belgische verzet aan de andere zijde.

Praktisch

Waar: Bernarduscentrum, Lombardenvest 23, 2000 Antwerpen

Wanneer: donderdag 4 april, van 20u15 tot 22u00.

Ontvangst met drankje vanaf 19u30

Prijs: 5 euro, studenten (onder 26 jaar) gratis

  

Inschrijven

  
  
 
  
Aanbod voor scholen: Olympische vrede
  
In 2020 is het 100 jaar geleden dat de Olympische Spelen in België plaatsvonden. In de aanloop naar dit bijzondere jubileum ontwikkelden wij de educatieve workshop ‘Olympische vrede. 100 jaar in de ban van de ringen‘. Deze workshop is bedoeld voor kinderen en jongeren uit de 3e graad basisonderwijs en de 1e graad van het secundair onderwijs. Deze workshop benadrukt de verbindende kracht van sport en kaart maatschappelijke thema’s als discriminatie en mensenrechten aan, in een unieke
 combinatie van beweging, bezinning en bewustwording.
  

Lees meer

  
 
  
 
  
  
  
Kazerne Dossin
  
Het Memoriaal, Museum en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten is een Belgisch museum, in en naast het doorgangskamp Kazerne Dossin. Het museum schetst de Belgische geschiedenis van de Joden- en zigeunervervolging en wijst op mechanismen die schendingen van de mensenrechten veroorzaken.
  

Lees meer

  
Zorgbedrijf Antwerpen:
Het boek van jouw leven
  
 Iedereen heeft een verhaal. Ja, u ook! Uw verhaal vertelt hoe u geworden bent wie u bent, wat uw kijk op het leven is en welke gebeurtenissen u gevormd hebben. Soms spannend, soms romantisch, soms droevig, soms ongelofelijk, en vaak heel gewoon. Maar altijd authentiek en daarom echt bijzonder: voor uzelf, voor uw familie of vrienden. De levensverhaalschrijvers van Zorgbedrijf Antwerpen helpen u om uw verhaal op papier te krijgen. Het resultaat is een écht boek. Met een verhaal dat bewaard blijft en een verteller die blijft bestaan. 
  

Lees Meer

  
  
  
Bunkermuseum
  
In het Antwerpse Park “Den Brandt” werd tijdens WO2 het hoofdkwartier van het Duitse 89ste Legerkorps gevestigd, verantwoordelijk voor de verdediging van de Atlantikwall in België en Walcheren.
Momenteel doen deze beschermde monumenten dienst als museum waar onder meer aandacht geschonken wordt aan de luchtoorlog boven België en de V-Wapens op Antwerpen.
  

Lees meer

  
War Heritage Institute
  
Het War Heritage Institute (WHI) heeft als missie het Belgische militaire erfgoed en de herinnering aan de gewapende conflicten levend te houden. Het WHI beheert en coördineert een netwerk van  musea en militaire sites en organiseert onder mee herdenkingen aan gewapende conflicten die onze geschiedenis hebben getekend.

  

  

Lees meer

  
  
Vredescentrum vzw

Everdijstraat 12

2000 Antwerpen

www.vredescentrum.be

  

Tot volgende week,

Bob Peeters – PR

*********************************************************************